Bröllopsfotograf i Västra Götaland, Sverige

Bröllopsfotograf i Göteborg & Mellbystrand

Ni har bokat er fotograf! Ta fram

Champagnen,

nu firar vi!

Nu börjar det roliga!

Så roligt att ni bokat mig som er bröllopsfotograf! 

Jag tar emot ett väldigt begränsat antal bröllop varje år och lägger stor vikt vid att fånga er så personligt och kärleksfullt som möjligt. Fokus för mig är att skapa naturliga ögonblick som inte känns uppställda eller stela. Jag kommer försöka vara ”osynlig” under delar av dagen för att fånga känslan från er största dag som om jag vore en gäst.

På denna sidan kan ni läsa mer om hur allt går till, hur jag jobbar och tips till er. En fullspäckad guide kommer att komma på mailen – denna sidan är för att ni ska ha allt lätt att komma åt. 
Jag finns alltid tillgänglig för er på telefon eller mail, så tveka inte att höra av er för minsta lilla fråga, jag är här för er och gör mitt yttersta för er!

Såhär går det till:

Milossonphotography_ellinor&Eddie36webb
emmamilosson_Katja&Jader_milossonphotography_08webb

Redan när vi bokat så börjar mitt arbete direkt att göra er bröllopsdag så bra som möjligt. Först skickar jag ett avtal på bröllopsfotograferingen, samt en bokningsfaktura på 50% av totala priset. Detta går ju givetvis att skriva under när vi ses. Vi bokar in ett möte och provfotografering (om ni vill!) där vi pratar om era önskemål och jag får lära känna er lite mer. Som jag skrivit tidigare är det lättare för mig att fånga er om jag vet lite mer om er, det blir också lättare för er att slappna av. Om vi gör en provfotografering är den oftast i närheten där vi har vårt möte, det är en kortare variant på ca 15 minuter och ni får ca 20 bilder digitalt från fotograferingen, dessa skickas via gallerisidan Pixieset ca en vecka efter vårt möte. Dessa bilder är högupplösta så ni kan använda dem fritt till framkallning och användning på internet om ni vill!

Under vårt möte får jag ta del av alla era viktiga tidpunkter, hur schemat ser ut, eventuella önskemål om gruppbilder och backup plan för t.ex. regn. Då börjar jag planera mer intensivt och jag besöker även er plats i förväg (minst 2 gånger!) för att se ut fina platser till vår fotografering. Då jag oftast reser för varje bröllop ser jag oftast ut platsen dagen innan eller samma dag. Efter många bröllop och extrem noga med ljus och platser är jag van att se ut fina platser direkt, så vi behöver inte besöka platserna tillsammans – skulle ni ha en favoritplats så förösker vi givetvis få till en fotogarfering där. I samband med leverans betalar ni er slutfaktura hos mig, detta för att ni ska kunna släppa allt sånt efter bröllopet och bara njuta av bilderna 🙂

Under bröllopsdagen har jag ibland med mig en assistent som hjälper till att bära saker, se till att ni känner er bekväma, ger er vatten och rättar till klädsel om det behövs. Jag kommer berätta detta under vårt möte isåfall. 
Jag har full koll på alla delarna under bröllopet och vid plötsliga ändringar som t.ex. väder eller liknande så finns lösningar direkt, så ni kan lämna allt till mig! Efter bröllopet så påbörjar jag min process att välja ut era bilder, något jag älskar!

Då jag har valt att göra få bröllop (max 10) varje år så avsätter jag också dagar efter bröllopet då jag gör mitt efterarbete. Jag vill inte att ni ska behöva vänta i månader på era bilder och bokar därför in redigeringen redan när vi bokar in er bröllopsdag. Ett par dagar efter bröllopet får ni en tjuvkik på 5-10 bilder som ni kan använda direkt. ca 3 veckor efter ert bröllop får ni ett digitalt galleri med alla era utvalda bilder, redigerade och klara att användas.

När ni fått galleriet ska ni välja ut bilder till printar som det ingår i ert paket. Med hjärtnen i galleriet klickar ni i vilka bilder som betyder mest. 


förberedelser

Ska jag fotografera era förberedelser finns det lite saker som kan vara bra att tänka på, detta är absolut inget krav för att jag ska kunna fånga fina bilder, men underlättar lite för mitt arbete 🙂 Förberedelsefoto är otroligt speciellt och mycket känslor är i luften, därför är det en stor favorit till mig! Alla bröllop är olika och ni bestämmer vad ni vill att jag fokuserar på, jag anpassar varje bröllop efter mina par! Jag fotograferar en av er i taget, och båda om ni gör er i ordning i närheten av varandra. Jag skriver därför tipsen i du-form:

 • Dagsljus från fönster i lokalen är viktigt för att inte få alltför brusiga bilder. Om smink/hår görs vid ett fönster gör detta att jag kan fånga både motljus och medljus vilket är väldigt smickrande både för make up artist och dig 🙂
 • Önskas detaljbilder av t.ex. skor, ringar, strumpeband eller andra viktiga saker så ha gärna dessa samlade, förslagsvis på en säng eller stol i närheten när jag kommer.
 • Om möjligt – plocka undan gamla flaskor, skräp och sånt som kan störa i bilderna (be bestman/tärnor om detta!)
 • Jag kommer säga till om någon av er ska göra något annorlunda, titta in i kameran, är i vägen eller liknande, om jag inte säger något så vill jag ha det så (t.ex. gillar jag att ha brudfölje i förgrunden). Detta säger jag när jag kommer, men kan vara bra att tänka på 🙂
 • När jag kommer har jag precis ätit för att klara mig till efter vigseln, så när ni äter behöver jag inget om vi inte kommit överens om det innan.
 • Viktiga saker jag vill fota under förberedelser: Smink/hårbilder, reaktioner hos dina nära och kära, när du tar på dig dina kläder, dina kläder upphängda i rummet/i närheten på fint ställe, detaljbilder på skor, smycken och liknande. Jag fotograferar det som händer på ett naturligt sätt, så ni behöver inte känna att ni ska anpassa er efter mig.
 • När ni blir fixade, ha gärna några ljusa kläder på er då detta underlättar min ljussättning. När ert brudfölje hjälper er ta på kläder så kan de vara ombytta och klara.
 • Om vi fotar förberedelser, porträtt och vigsel i den ordningen kommer jag ibland i mer bekväma ”vanliga” kläder till förberedelserna. Jag byter sedan om till er vigsel till lite mer passande kläder.

PLUSPOÄNG HOS FOTOGRAFEN:

– Ljus lokal för förberedelser
– Din partner på samma ställe men i annat rum så jag kan gå emellan
– Tid för att ta på kläder i lugn och ro så jag hinner ta detaljbilder samt längre ifrån.

♥ Har ni inte bokat mig för förberedelser men önskar boka till det? Inga problem! För 2000 kr får ni 1 timmes fotografering och minst 50 extra bilder.

Kind words

"Det kunde inte ha blivit bättre!"

vigsel & grautlationer

FÖR ER ATT FÖRBEREDA: 
Prata med er vigselförrättare om att ni ska ha en professionell bröllopsfotograf. Berätta gärna att jag fotat väldigt många bröllop, ofta får beröm från präster att jag är diskret och aldrig fotar med blixt. Jag undviker också att fota när prästen pratar och tar de flesta bilder under psalmer/låtarna. Jag är väldigt respektfull och har alltid ceremonin som största fokus.

PLUSPOÄNG HOS FOTOGRAFEN (och något ni kommer uppskatta efteråt):  
Ha ett ”unplugged wedding” där ni uppmanar era gäster att njuta av ceremonin och överlåta fotograferingen till mig och min eventuella assistent. Dels kommer gästerna få en mycket bättre upplevelse och kunna njuta genom ögonen istället för en kamera, släktingen med kameran kommer inte känna press på att ta fina bilder och vigseln blir mer ostörd och naturlig. De bröllopen där brudparet haft detta har vi haft fotografering vid in och utgång, och brudparet stannar en stund vid altaret innan de går ut så alla hinner fota.
Ni får bilder utan kameror och telefoner i förgrunden, gästerna kan njuta och jag får lättare att fokusera på mitt jobb, win win för alla ♥ Detta kan stå med i ert program samt att prästen/vigselförättaren kan berätta om detta innan vigseln börjar.

Jag anländer alltid i god tid till er vigsel och presenterar mig för er vigselförrättare. Om ni inte hunnit prata med hen om att jag är där så är det ingen fara, jag berättar hur jag jobbar och det är väldigt sällan hen har invändningar. Dock kan jag inte garantera att fånga vigseln på sättet jag brukar om vigselförrättaren har specifika krav vart jag får stå, då jag alltid respekterar detta. Så prata gärna med hen innan så vet vi alla vad som gäller 🙂

 • Jag är på plats i god tid innan vigseln börjar, och jag står oftast på höger sida framför första bänkraden när ni går in. Oavsett om ni går in ihop eller själva så är detta ett bra ställe att stå på för att fånga ingång och gästernas reaktioner. Om det finns möjlighet fotar min assistent på annan plats, t.ex. på balkong eller bakifrån. Detta kollar vi med kyrkvaktmästare först så vi inte stör under vigseln.
 • Vid alla vigslar har jag finare kläder (oftast rosa långklänning) och täcker alltid axlar och knän för att visa respekt. Jag använder tysta skor, fotar sparsamt och visar respekt för att era gäster ska se så bra som möjligt.
 • Om ni har en kyss i slutet av vigseln, kyss gärna lite längre och en extra gång, jag tycker om att hinna få flera utsnitt av kyssen 🙂
 • Vid utomhusvigsel där vigselplatsen inte är helt bestämd sedan tidigare, se gärna till att platsen inte delas av både sol och skugga. Jag kommer självklart anpassa mig efter förutsättningarna, men det underlättar ljussättningen avsevärt. Så antingen helt sol eller helt skugga (att föredra).
 • Skulle vädret vara dåligt och ni vigs utomhus har jag två stora vita paraplyer som ni får använda, undvik mörka paraplyer!
 • När ni går ut från kyrkan/vigselplatsen så gå gärna långsamt och om möjligt stanna på en plats där det inte både är sol och skugga utan något av det. Jag har full förståelse att ni säkert glömt detta när ni står där, och jag anpassar mig helt, men om ni tänker på det är det toppen!
 • Vid gratulationer fotar jag de första (oftast närmaste familjen) lite mer intensivt och sedan lite mer översiktsbilder och lite färre gäster då dessa bilder annars blir väldigt många 😉
 • Åker ni iväg efter vigseln så kan jag möta upp er på en plats en bit från vigselplatsen och åka med er om ni vill ha bilder från er transport, annars bestämmer vi hur ni vill göra när vi ses på mötet.

"Vi är mer än nöjda!"

porträttfotografering

Jag rekommenderar att ni lägger er porträttfotografering efter vigseln om möjligt. Detta för att ljuset är lättare att jobba med ju senare det är, och många inte vill ses innan vigseln. Ett tips är att era gäster kan ha tipspromenad, mingla eller någon annan aktivitet när ni fotograferas. För er som har kvar mig under kvällen så rekommenderar jag en bensträckare efter varmrätten (15 min) så vi kan fota bilder på er i det vackra kvällsljuset. Dessa bilder är väldigt vackra och ljuset är väldigt romantiskt.

FIRST LOOK
Vill ni fotografera era porträtt innan vigseln så rekommenderar jag en s.k First look där vi arrangerar att ni ses för första gången. Det vanligaste är att en av er står med ryggen mot den andra som kommer gående. Jag står mittemot den som har ryggen mot och fångar hens uttryck samtidigt som den andra kommer gående. När ni möts så byter jag vinkel och fångar er båda. Detta tar ca 15 minuter så avsätt tid i ert schema så hittar jag en fin plats för det i närheten av era förberedelser och arrangerar det.

 • När vi ses så pratar vi om önskemål på plats till fotograferingen. Oftast är det platser som för er kanske inte ser så speciella ut, men som har fint ljus och bra bakgrund (denna blir alltid mer eller mindre suddig). Jag är uppmärksam på era önskemål för platser som betyder mycket för er, och ger förslag på platser som jag tror passar utifrån avstånd, miljö och ljus. Jag kollar alltid platsen innan, vid längre avstånd samma dag, annars tidigare.
 • Ni får gärna ha med ert brudfölje på fotograferingen om ni vill, ett önskemål från mig är att ingen av dem fotograferar samtidigt (någon enstaka mobilbild är såklart okej!) som mig då jag automatiskt tar hänsyn till deras vinkel och får svårare att arbeta då 🙂 En rekommendation är också att vi fotar med ert brudfölje eller barn i början eller slutet, och att de sedan kan göra andra ärenden om det behövs.
 • Jag behöver 30-45 minuter för att ta era porträttbilder, men ju längre tid desto bättre och större variation. Det vanligaste är 45 min – 75 minuter fotografering. Flera olika platser är inte nödvändigt, men trevligt om de ligger nära och vi hinner med 2 olika miljöer.
 • Ta med oömma skor som ni kan ha på er (främst för klackar/skor som lätt blir smutsiga) som ni lätt kan gå i under förflyttning, ni får gärna ta med era andra skor i en påse om ni vill ha de på någon bild.
 • Kvällsfotograferingen efter er huvudrätt sker med fördel 30 minuter innan solnedgång, hör gärna med mig exakt när så kollar jag min sol-app 🙂
 • Jag kommer hjälpa er med hur ni ska stå, vad ni ska göra och ”posera”, men om jag inte säger något så kan ni bara fortsätta med det ni gör. Jag vill nämligen locka fram det naturliga, och ingenting är ”fel”. Vill ni pussas, kramas eller fnissa så gör det! Jag kommer ge er enkla instruktioner och sedan plockar jag upp personliga saker som vi använder till era bilder. Det kommer inte vara som när ni blir fotograferade av bekanta med en telefon, där ni sitter och väntar stelt och tittar in i kameran. Jag är väldigt snabb och lättsam att bli fotograferad av, och det kommer vara en rolig och mysig stund för er båda! Mitt bästa tips är att försöka slappna av, njuta av stunden och inte tänka på klockan, den har jag koll på!

JAG TAR MED: 
– Picnicfilt med vattenavstötande underdel så ni kan ta sittbilder
– Vitt lakan som ni kan ha ovanpå picnic filten
– Vatten, bananer och kladdfri socker-kick (ni kommer glömma dricka och äta)
– Tre stora vita paraplyer som ni kan använda, behövs de efter jag åkt kan ni bara skicka dem efteråt, inga problem!

PLUSPOÄNG HOS FOTOGRAFEN: 
– 60-75 minuter avsatt tid för porträttfotograferingen
– Inte för snävt tidsschema, lämna utrymme för förseningar under förberedelserna.

 • GRUPPBILDER

  Den bästa tiden för gruppbilder är utan tvekan när vi kommer till platsen där ni har middagen. Då är alla gäster samlade, ni har fotograferats av mig och det är trevlig stämning. Om ni har många gäster är det bra med någon trappa där en del av gästerna kan vara, eller om jag kan stå på en balkong/fönster och fota ner mot en gräsplätt nedanför.

 • FÖR ER ATT ORDNA: 
  Någon ansvarig (t.ex toastmaster/madame) som har koll på vilka gruppbilder ni vill ha, och arrangerar era gäster så. Då jag inte vet vilka som är vilka så behöver jag hjälp av någon från er som kan organisera 🙂 Ni väljer själva vilka konstellationer ni vill ha, räkna med att varje grupp tar 5 minuter.

middag & fest

I och med ni själva bestämmer vart jag under våra 6 timmar är med så kan ni då välja att jag även är med under er bröllopsfest med alla underbara tal. Jag älskar att fotografera middagar och bröllopsfesten, och för att hålla energin uppe även under kvällen finns det lite saker som ni kan göra för att underlätta för mig:

 • Om det finns ett mindre rum i anslutning till er middagslokal så är det toppen om jag kan vara där med min utrustning. Under kvällen så fotograferar jag i lite mindre omfattning, vid talen och pausar när ni äter t.ex. Istället kan jag lägga in era bilder i min dator och redigera lite tjuvkikar till er.
 • Är jag med mer än 6h timmars fotograferingar behöver jag varm mat under kvällen, förslagsvis när ni äter er huvudrätt. Jag behöver absolut inte ha samma mat som er, utan personalmat går alldeles utmärkt. Jag är tyvärr (!!) väldigt känslig mot mjölkprotein så, så länge jag undviker ost och grädde så kan jag äta det mesta och är inte det minsta kräsen 🙂
 • Under kvällen så byter jag skor från lite finare till bekvämare för att fötterna ska vara på topp hela kvällen 🙂
 • Jag smyger runt i er lokal och fotograferar era gäster och era reaktioner vid tal, och gör mitt yttersta för att fånga alla i någon vinkel under kvällen.
 • När ni dansar senare på kvällen använder jag blixt som sitter på kameran för att fånga alla härliga dans moves era nära och kära gör!

♥ Har ni inte bokat mig till middagen eller vill lägga till timmar? Inga problem! För 2000 kr får ni 1 timmes fotografering och 50 extra bilder.

de obekväma frågorna - för er trygghet!

Vad gör vi om bilderna skulle försvinna på något sätt?

Risken att något händer era bilder är minimal. Jag fotograferar med dubbla minneskort och alltid med två kameror under vigseln, jag gör också backup direkt på kvällen oavsett om jag är kvar eller är hemma. Mina hårddiskar synkar konstant upp mot molnlagring så när er bröllopsdag är över kommer era bilder finnas på TRE ställen. 

Vad händer om du blir sjuk?

Jag har ett väldigt stort nätverk med professionella bröllopsfotografer som kan hjälpa till. Jag har själv hjälpt en kollega som blivit dålig och det finns en stor trygghet att vara med i nätverk som dessa. Jag har också ofta en assistent som är bokad samtidigt och hen kan också hjälpa till. Jag har fotograferat bröllop med hög feber och det ska väldigt mycket till att jag ska ställa in ett bröllop.

checklista med det viktigaste

 • Ha roligt och slappna av, allt löser sig!
 • Lite extra tid under förberedelser för att hinna med t.ex. påklädningsbilder, first look och för att ni ska kunna äta lite.
 • Prata med prästen/vigselförrättaren att ni har med mig, fundera på att ha fotofritt under vigsel!
 • Någon som ansvarar för gruppbilder och vet vilka som ska fotas.
 • Minst 30 minuter porträttfotografering, och gärna en stund efter huvudrätten.
 • Rum i anslutning till er middagslokal och mat till mig, så tar jag ännu bättre bilder 🙂
 • Om ni glömmer allt jag skrivit här så struntsamma, jag tar hand om er och anpassar mig!

Vi hörs snart igen! ♥

mina kontaktuppgifter

Ni kan alltid höra av er om ni har frågor eller vill ha tips!

hej@milossonphotography.se

+46702167416

milossonphotography

Tillsammans mot cancer

Min drivkraft - nu och föralltid

När jag var 5 år förlorade jag min fina kusin i cancer, bara 10 år gammal. Redan innan jag startade upp mitt företag visste jag att jag kommer alltid vara med i kampen mot Barncancer, och skänker därför 10% av alla mina intäkter oavkortat till Barncancerfonden

Jag kan komma på mig själv att jag undrar vilken person min kusin hade varit idag, vad hon hade jobbat med eller vilka val i livet hon tagit, men får gång på gång påminna mig om att det är något jag aldrig kommer få reda på. År 2014 var cancern åter igen på besök i vår familj och min fantastiska och fina pappa fick det tunga beskedet av att han drabbats av cancer. En otroligt tuff period i vår familj. Min fina pappa fick jag behålla i livet, något jag är evigt tacksam för. 

Inget barn eller familj ska behöva gå igenom cancer.

Så genom att boka en fotografering hos mig så är du med i kampen mot Barncancer. Ganska fantastiskt tycker jag. 

Sedan hösten 2019 har jag och mina fantastiska kunder samlat ihop över 15 000kr

Det här med GDPR och ångerrätt

När du bokat fotografering hos mig, Fotograf Emma Milosson, godkänner du att dina personuppgifter sparas i minst 7 år, eller den tid som krävs enligt rådande BFL. Personuppgifter innefattar bland annat namn, ev personnummer, ev företagsnamn, adress, e-post då det är det som krävs för korrespondens, fakturering, bildleverans.
Bilderna som mitt företag går under kategorin konstnärligt skapande och omfattas därför inte av GDPR. Du accepterar att bilderna som tas kan användas i företagets marknadsföring, exempelvis på sociala medier och hemsidor som drivs av fotografen. Om det är någon eller några bilder du vill skall undantas från detta skall detta framkomma vid bokning eller så tas de bort så fort du berättar detta. 
Bilderna och personuppgifterna sparas på dator, extern hårddisk samt via molnlagring. De leverade bilderna sparas i minst ett år, vilket gör att under den tiden finns det möjlighet att få era bilder leverade på nytt om något skulle ha hänt med era fina bilder.
Du kan som kund begära att dina personuppgifter raderas från arkivet efter 7 år. 
Om du vill ha mer information kring GDPR eller kontrollera eller justera de personuppgifter som lagras om dig så kontakta kontakt@milossonphotography.se

Du har som kund rätt att ångra din bokning inom 14 dagar enligt ångerrätten och få full återbetalning, därefter är bokningen bindande och inte återbetalningsbar.

© EMMA MILOSSON 2022 hej@milossonphotography.se